0-1 Sebastian Lindahl (Philip Marklund) 4 min
0-2 Gustav Lindquist (Anders Nilsson) 19 min
0-3 Gustav Lindquist (Mathias Herrström) 21 min
1-4 Anders Nilsson (Robin Mårtensson) 59 min
2-5 Anders Mårtensson (Philip Marklund) 85 min
2-6 Anders Nilsson (Mathias Herrström) 90 min

Varningar
Robin Liljegren 57 min

ÖT Smygehuk spelade sin 13:e raka match utan förlust när man bortaaslog jumbon Sövestad med 2-6. Samtidigt nådde serietvåan Sjöbo bara 3-3 mot Blentarp och därmed var seriesegern för ÖT Smygehuk också ett faktum. Så till matchen. Jumbon med endast 1 inspelad poäng mot serieledarna med 12 raka matcher utan förlust kunde väl bara sluta på ett sätt? Trots segersiffrorna 2-6 var det nog ingen i ÖT Smygehuk som kom upp i närheten av normal standard. Men ÖT Smygehuk fick en drömstart i matchen då Philip Marklund släpper bollen centralt till Sebastian Lindahl som kallt placerar in 0-1. Detta var Sebastians 5:e seriemål i år. Sen följer en rad av målmissar. I den 6:e minuten spelar Anders Nilsson fram Mathias Herrström som kommer i en 50-50 situation med målvakten som med nöd och näppe lyckas avvärja. I den 7:e minuten frispelas Sebastian Lindahl av Robin Liljegren och Sebastian skjuter direkt där målvakten lyckas rädda till hörna. I den 11:e minuten slår Michael Nilsson en perfekt långboll till Anders Nilsson som försöker lobba men bollen går över målet. I den 15:e minuten spelar Gustav Lindquist in bollen till Anders Nilsson som blir fri men Anders avslut räddas av målvakten. På den efterföljande hörnan slagen av Gustav Lindquist kan en omarkerad Victor Larsson gå upp ostört och nicka bollen över mål. I den 19:e minuten skarvar Anders Nilsson ner till Gustav Lindquist som avancerar och placerar enkelt in 0-2 från 20 meter. Detta var Gustavs 3:e seriemål i år. I den 21:a minuten slår Anders Nilsson ett inlägg som Mathias Herrström nickar ner till Gustav Lindquist som från nära håll forcerar bollen in i mål. Detta var Gustavs 4:e seriemål i år. I den 24:e minuten slår Sebastian Lindahl ett inlägg mot bortre stolpen där Anders Nilsson nickar mot mål men bollen tar oturligt i ribban. I den 40:e minuten sticker Sövestad upp i ett sällsynt anfall och får hörna. Hörnan slås inåtskruvad och en omarkerad spelare kan från nära håll nicka in reduceringen till 1-3. I paus gör ÖT Smygehuk två byten. I den 46:e minuten slår Sebastian Lindahl en fin genomskärare till Anders Nilsson som i öppet läge skjuter över. I den 56:e minuten gör Kaj Nurmi ett instick till Sebastian Lindahl som i bra läge skjuter ett skott som målvakten räddar. I den 59:e minuten spelar Victor Larsson upp bollen till inbytte Robin Mårtensson som slår ett tidigt inlägg som Anders Nilsson möter direkt och skjuter in 1-4. Detta var Anders 21:a seriemål i år. I den 69:e minuten spelar Sebastian Lindahl Victor Larsson fri men målvakten räddar Victors avslut. I den 72:a minuten slår Sövestad ett inlägg mot Anders Ohlsson men Anders halkar och ramlar vilket gör att en Sövestadspelare kan slå bollen i nät från nära håll till 2-4. I den 74:e minuten slår Sebastian Lindahl ett inlägg som Anders Nilsson går upp och nickar i ribban. I den 85:e minuten kommer Philip Marklund runt på vänsterkanten och spelar bollen snett bak till en fri Anders Mårtensson som kan slå bollen i mål till 2-5. Detta var Anders 1:a seriemål i år. I den 90:e minuten skjuter först Anders Nilsson i stolpen, returen snappar Mathias Herrström upp och avslutar även han i stolpen. Anders Nilsson får chansen igen och avslutar och den här gången går bollen i mål... just det, via stolpen till 2-6. Detta var Anders 22:a seriemål i år. Matchen slutar med en 2-6 seger och precis efter slutsignalen får vi veta att Sjöbo bara fick oavgjort mot Blentarp vilket gjorde oss till seriesegrare! I nästa match som också är årets sista väntar IFK Ystad FK på hemmaplan på lördagen den 2:a oktober klockan 13:00.